Blöjinlägg!

Ja bambustrechfrottén & bambu/bomullsfleecen som jag visade i inlägget nedan har nu blivit omvandlad till ett gäng blöjinlägg. Tygerna var ju inte så himla billiga, och det blir inte inläggen heller eftersom det går åt en del tyg. Nu vet jag inte om jag har tagit till lite i överkant, men jag tycker inte att det känns som det. Jag gjorde två olika varianter på inlägg. Fyra inlägg med tre lager bambustrechfrotté som får användas mer som "daginlägg" och sedan tre inlägg med med fyra lager och ett inlägg med fem lager bambustrechfrotté. Strechfrottén användes som kärna i inläggen och utvändigt hade jag bambu/bomullsfleecen (som jag inte tycker liknar fleece för fem öre). För att hålla isär de olika inläggen vände jag bambufleecen med rätsidan ut på daginläggen och med avigan ut på nattinläggen.


Daginlägg med härligt randig bambu/bomullsfleece. Fast jag tycker inte att den är det minsta fleecig utan mer som joggingtyg med flossad insida.


Nattinläggen fick ha avigsidan utav bambu/bomullsfleecen utåt.

Har kikat runt en massa och det är verkligen inte billigt med blöjinlägg/absorberare. Ok, det blev inte så billiga inlägg det här heller, 69 kr styck i nuläget, men jag har framför allt lite bambufleece kvar och kan kanske göra 2-3 stycken inlägg till och få ner kostnaderna lite ytterligare. Som kärna tänker jag då använda tillgängligt material.
När jag ändå är igång passar jag på att visa mina första inlägg som jag gjorde för ett par dagar sedan. Då körde jag på principen "man tager vad man haver" så det fick bli velour ifrån gömmorna samt att jag offrade en speciell hårhandduk. Tror det var någon slags microfiberhandduk som skulle suga åt sig vätska ordentligt så det borde ha passat bra till inlägg. Så här såg dessa ut:


Mönstret till inläggen har jag fått utifrån ett medföljande inlägg till en Magic AIO blöja. Vi gillade inte riktigt blöjan jag och sonen, men däremot inlägget. Så det har fått stå modell till mitt mönster. Nu skall det bli spännande att se hur de nysydda inläggen funkar (ja ovanstående har ju redan använts).

Kategori: Taggar: blöjinlägg

ROSA BANDET 1263 kr skänkt genom mina auktioner!

Precis lagom när ROSA BANDET galan startade på TV så satt jag och knappade in alla uppgifter. Så nu har 1263 kr lämnat mitt konto till förmån för cancerforskningen. Nedan kan ni se meddelandet som kom upp direkt efter alla klick:

Tack för din gåva!

Ett varmt tack för ditt bidrag till årets Rosa Bandet-kampanj. I kampen mot bröstcancer räknas varje bidrag, stora som små. Pengarna som samlas in under Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj går till bröstcancerforskning, grundforskning samt informations- och kunskapsspridning. Mer om detta läser du på sidan Hit går pengarna. Tack än en gång för att du stödjer en livsviktig fråga.

Och här får ni ett klipp från mitt konto också:

2009-10-29 Köp CANCERFONDEN 76625825 -1.263,00 4.550,70  

Fortsätt nu skänka och rädda liv! En dag kanske det är du och jag som behöver hjälpen, man kan aldrig veta!

 

Tågen har anlänt till stationen...

dock inte nödvändigtvis slutdestination. Eller för Jofotex del, helst inte slutdestination *skratt*. Tre meter utav vardera färg tuffade vidare med mig till Kolmårdsskogarna. Och jag har i huvudsak tänkt att det skall vara slutdestinationen, men en och annan kanske förflyttar sig i omvandlad form. Tygerna är jättehärliga i färg och kvalitet. Stadig bomull&lycra som till skillnad mot många singeljerseys inte krullar sig nämnvärt i kanterna. Mina 9 meter går för fullt i tvättmaskinen just nu. Jag antar att en och annan är sugen på bild, så här kommer den:


Min absoluta favorit blev det orange tåget på brun bakgrund. Fast de andra två färgerna går inte av för hackorna de heller. Mums!

Och Jofotex är ju alltid Jofotex, och Johnny lyckas alltid "lura" med mig lite extra hem *skratt*. Ok, det är inte så svårt. Till mitt försvar nu har jag att jag faktist har en ganska välfylld hobbykassa, så det är ok. Med hem följde också lite velourer. Denna gången limegrön bas och sedan tre olika mönster i lila: prickar, stjärnor och ränder. Det är alltså "samma" velour som den jag köpte i orange/röd färgställning förra gången.


Svårt att återge färgen på prickar, stjärnor & ränder. De ser mer bruna ut än lila, men det är lila de är. 2 meter utav varje fick följa med mig hem. Till sist en liten blandad kompott. En härlig velour i brunt med beiga ränder. Lite lagom retro och jag kunde bara inte stå emot. Jag köper dock inte bara tyger på Jofotex. Lite kommer från andra ställen. Som här nedan bambu/bomullsfleece (den tvåfärgade orange) och bambustrechfrotté (den enfärgade bruna) från Pink Green. Dessa två tyger skall användas till inlägg till de pocket/allt i ett blöjor som vi använder till minstingen. Har sytt några i annat material, men detta får nog bli lite utav morgondagens projekt.


Mums filibaba! Hemma med ett rejält lass tyg och en nyservad symaskin. Kan det bli bättre? Ja, lite mer syinspiration skulle behövas. Med alla underbara tyger som nu finns i mitt tygförråd borde inspirationen vara på topp. Men något spärrar mig. Någon som har lite att dela med sig av? Nej, det är bara att ta tjuren vid hornen och sparka igång skulle jag tro. Ingen idé att sitta och vänta på att inspirationen skall komma utan som sagt bara att sätta sig. Och förresten! Ni har väl inte missat att Jofotex fr o m 1/11 drar igång en egen webshop?! Kika in HÄR så får ni veta mera!