Blöjinlägg!

Ja bambustrechfrottén & bambu/bomullsfleecen som jag visade i inlägget nedan har nu blivit omvandlad till ett gäng blöjinlägg. Tygerna var ju inte så himla billiga, och det blir inte inläggen heller eftersom det går åt en del tyg. Nu vet jag inte om jag har tagit till lite i överkant, men jag tycker inte att det känns som det. Jag gjorde två olika varianter på inlägg. Fyra inlägg med tre lager bambustrechfrotté som får användas mer som "daginlägg" och sedan tre inlägg med med fyra lager och ett inlägg med fem lager bambustrechfrotté. Strechfrottén användes som kärna i inläggen och utvändigt hade jag bambu/bomullsfleecen (som jag inte tycker liknar fleece för fem öre). För att hålla isär de olika inläggen vände jag bambufleecen med rätsidan ut på daginläggen och med avigan ut på nattinläggen.


Daginlägg med härligt randig bambu/bomullsfleece. Fast jag tycker inte att den är det minsta fleecig utan mer som joggingtyg med flossad insida.


Nattinläggen fick ha avigsidan utav bambu/bomullsfleecen utåt.

Har kikat runt en massa och det är verkligen inte billigt med blöjinlägg/absorberare. Ok, det blev inte så billiga inlägg det här heller, 69 kr styck i nuläget, men jag har framför allt lite bambufleece kvar och kan kanske göra 2-3 stycken inlägg till och få ner kostnaderna lite ytterligare. Som kärna tänker jag då använda tillgängligt material.
När jag ändå är igång passar jag på att visa mina första inlägg som jag gjorde för ett par dagar sedan. Då körde jag på principen "man tager vad man haver" så det fick bli velour ifrån gömmorna samt att jag offrade en speciell hårhandduk. Tror det var någon slags microfiberhandduk som skulle suga åt sig vätska ordentligt så det borde ha passat bra till inlägg. Så här såg dessa ut:


Mönstret till inläggen har jag fått utifrån ett medföljande inlägg till en Magic AIO blöja. Vi gillade inte riktigt blöjan jag och sonen, men däremot inlägget. Så det har fått stå modell till mitt mönster. Nu skall det bli spännande att se hur de nysydda inläggen funkar (ja ovanstående har ju redan använts).

Kategori: Taggar: blöjinlägg